Tiny house bouwen? Tiny house kopen?

Ga ik een tiny house bouwen of kopen? Misschien wel ja! Afgelopen weken heb ik al enkele dingen gedeeld via social media, maar wil jullie eens uitgebreid vertellen over mijn plannen en hoe ik op deze ideeën ben gekomen.

Deze site gaat binnenkort offline, maar gaat gelukkiger verder via een andere naam. Klik hier om op de vernieuwde site te komen!

Waarom wil ik een Tiny House?

Enkele jaren geleden kwam ik in aanraking met Tiny Houses en alternatief wonen. Wonen in een Tiny House is alternatief, maar zeker niet de enige woonvorm naast een “normaal” stenen huis. Ik werd erg geïnspireerd door deze mensen en dit leek mij ontzettend tof, maar ik heb er nooit echt serieus over nagedacht of ik dit zelf ook zou doen.

Ondanks dat ik niet wist of ik hier ooit in zou wonen, bleef ik documentaires, podcasts, YouTube, artikelen lezen, kijken en luisteren. Wanneer je je gaat verdiepen in Tiny Houses, kom je al snel bij duurzamer en minimalistisch leven. En geloof mij, wanneer je eenmaal begint met zoeken, is er geen einde meer aan haha. Ik heb mijzelf afgelopen jaren ontzettend enthousiast gemaakt.

Hier haal ik mijn inspiratie vandaan!

Er zijn ontzettend veel dingen te vinden over Tiny Houses. Ik heb voor jullie enkele inspiratiebronnen bij elkaar gezet, zodat jullie hopelijk ook geïnspireerd raken. Veel inspiratie haal ik uit Engelstalige bronnen, maar ik heb ook Nederlandse bronnen erbij gezet 🙂

YouTube – Living Big In A Tiny House (Engelstalig)

YouTube – Exploring Alternatives (Engelstalig)

YouTube – Groene Voetjes (Nederlandstalig)

YouTube – Koen Brouwer (Nederlandstalig)

Netflix – Tiny House Nation (Engelstalig met ondertiteling)

Netflix – How to live mortage free (Engelstalig met ondertiteling)

Website – Tiny House Nederland (Nederlandstalig)

Blog – Marjolein in het klein (Nederlandstalig)

Podcast – Tiny House Lifestyle Podcast (Engelstalig)

Podcast – De Tiny House Lifestyle Podcast (Nederlandstalig)

Waarom wil ik nu wél een Tiny House kopen?

In 2020 is mijn leven omgegooid en heb ik nog een keer moeten nadenken wat ik wil met mijn leven (waaronder waar ik wil wonen). Daarbovenop komt natuurlijk dat er woningkrapte is en ik daar niet zomaar tussen kan/zal komen. 

Afgelopen jaren had ik mijzelf voldoende volgezogen met informatie over alternatief wonen en ik wilde wel kijken of ik hier iets mee kon. Ik nam het zelf initiatief en heb online gekeken naar (actieve) mensen bij mij in de buurt die dezelfde droom hebben als ik. Ik kwam in contact met iemand die een groep begonnen is en ik heb mij hierbij aangesloten!

Wat zijn mijn vervolgstappen? Ga ik een Tiny House kopen?

Op het moment ben ik actief binnen Tiny House groep in West-Friesland “Het Groene Buurtje”. Wij zijn als groep aan het kijken waar wij kunnen staan en daarnaast hebben wij contact met de Gemeente en verschillende landeigenaren. Hier zijn de laatste weken grote en positieve stappen gezet!

Hiernaast zal ik de komende weken/maanden stappen zetten met het kopen of bouwen van een huisje. Ook hier heb ik de eerste stappen al gezet. In mijn hoofd is mijn toekomstige Tiny House al helemaal uitgedacht, dit kan ik nu op papier gaan zetten.

Een Tiny House laten bouwen is geen goedkoop grapje, hierdoor heb ik al wel besloten dat ik mijn Tiny House (gedeeltelijk) casco wil laten opleveren. Dit houdt in dat de basis van het huisje gemaakt wordt: denk hierbij aan de muren, isolatie, water/electra, enz. De afwerking zal ik daarentegen zelf (met hulp) doen.

Hopelijk wordt een Tiny House werkelijkheid en kan ik over een tijdje weer een nieuwe update schrijven!

Volg mij op Instagram of Facebook op @ecofoodlover en wordt zo op de hoogte gehouden van mijn Tiny House avonturen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: