Gezonde snack: Dadelballetjes

Deze gezonde snack, dadelballetjes, zijn zo lekker, dat zal waarschijnlijk ook wel de reden zijn dat je zo veel verschillende varianten kunt vinden op het internet. Je kunt blijven variëren met dadels en ze worden hier in huis ook vaak gebruikt.

Dadelballetjes zijn makkelijk te maken en dit is een recept voor een gezond tussendoortje waarbij je geen (ingewikkelde) keukenmachines voor nodig heb. Het enige wat jij nodig hebt is een kom, mes en een snijplank!

Deze site gaat binnenkort offline, maar gaat gelukkiger verder via een andere naam. Klik hier om op de vernieuwde site te komen!

Waarom dadelballetjes?

Ik eet (veel) dadels omdat ik ze erg lekker vind, ze makkelijk mee te nemen zijn, ze gezonde vitaminen en mineralen bevatten en ze rijk zijn aan vezels en dus goed voor onze stoelgang. Eigenlijk gewoon de perfecte gezonde snack!

Met dadelballetjes kun je lekker variëren, namelijk door verschillende ingrediënten toe te voegen. Ik begin altijd met een basis van dadels en noten, daarna voeg ik ingredienten toe naar keuze. Een aantal voorbeelden zijn havervlokken, kokosrasp, cacaopoeder, kaneel en (geraspte) wortel. Met makkelijke en lekkere ingrediënten maak jij een heerlijk gezond tussendoortje naar wens.

Gezonde snack: Dadelballetjes

Hoe maak ik deze gezonde snack?

Je kunt dadelballetjes maken voor 1 portie of in bulk. Je kunt ze uitdelen wanneer vrienden of familie op bezoek komen, of je kunt ze afgesloten bewaren in de koelkast. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand.

Dit recept is genoeg voor 5 dadelballetjes

Wat heb ik nodig?

  • 40 gram dadels
  • 10 gram gemengde noten
  • 5 gram havervlokken
  • 3 gram kokosrasp

Hoe maak je het?

  1. Snijd de dadels in dunne plakjes en doe deze in een kom.
  2. Snijd of hak de noten fijn en voeg deze toe aan de dadels.
  3. Voeg de havervlokken en kokosrasp toe aan het dadel-noten mengsel.
  4. Meng dit goed en rol hier balletjes van.
  5. Eet smakelijk!
Gezonde snack: Dadelballetjes

Wat ik zo heerlijk vind is om het dadelmengsel te mengen met mijn handen, zodat ik hierna heerlijk mijn handen kan aflikken. Ja dit is misschien wel een van mijn guilty pleasures 😉

Laat jij weten als je deze gezonde snack heb gemaakt? Dat vind ik super leuk om te horen! Of stuur misschien zelfs een foto! Je kunt dat bijvoorbeeld doen op Instagram met @ecofoodlover. Eetsmakelijk alvast!

3 gedachten over “Gezonde snack: Dadelballetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: