Gezond tussendoortje: Vegan bananenijs

Maak nu dit heerlijke bananenijs, een perfect gezond tussendoortje! Herken jij jezelf hier ook in?: Je hebt een super drukke week heb gehad en je bent die bananen vergeten in de fruitschaal, of dat je toch te veel bananen heb gekocht? Sta je op het punt om deze bananen weg te gooien? Stop! Doe dit niet! Maak hier bananenijs van! Dit wordt een van jouw favoriete vegan recepten.

Bananenijs! Toen ik dit had ontdekt, hoefde ik (bijna) geen “normaal” ijs meer! Waarom zou ik ijs eten van 150 kcal vol met o.a. suikers en (verzadigd) vet, als ik ook super veel kan genieten van dit recept. Begrijp mij niet verkeerd, want tuurlijk mag je af en toe een (ongezond) ijsje eten, ook ik doe dat zeker.

Dit recept is een gezond tussendoortje, super makkelijk & snel te maken en bevat erg weinig ingrediënten! Het enige wat je moet “voorbereiden”, is dat je (die oude bruine) bananen moet invriezen. 

Deze site gaat binnenkort offline, maar gaat gelukkiger verder via een andere naam. Klik hier om op de vernieuwde site te komen!

Variëren met dit vegan recept!!

Je kunt er op los variëren om een heerlijk gezond tussendoortje te creëren! Want je kunt namelijk ook ander (bevroren) fruit toevoegen, zoals aardbeien, frambozen of ander rood fruit (zoals je op de foto’s kunt zien). Ook kun je variëren in het soort vocht wat je erbij doet, denk hierbij aan plantaardige melk of gewoon water.

Wat ook leuk en lekker is, is toppings gebruiken! Je kunt bijvoorbeeld bovenop het ijs fruit of fijngehakte chocolade toevoegen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kaneel of cacao toevoegen aan het mengsel. Creëer je eigen favoriete vegan recept!

Vind je het mengsel nog niet zoet genoeg? Dan kun je bijvoorbeeld wat honing of agavesiroop o.i.d. toevoegen.

Hoe moet je het bananenijs maken?

Dit is eigenlijk heel simpel vegan recept! Lees het hieronder! Dit recept is genoeg voor 1 portie bananenijs.

Wat heb je nodig?

  • 1 bevroren banaan
  • 2 el plantaardige melk of water

Wat moet je doen?

  1. Voeg de bevroren banaan en de melk toe aan een hakmolen of keukenmachine en “hak” de bananen op de zachtste stand tot er een glad mengsel ontstaat. 
  2. Wanneer de banaan korrelig blijft, kun je nog een eetlepel melk toevoegen.

Laat jij weten als je dit bananenijs heb gemaakt? Wordt dit een van jouw favo vegan recepten? Dat vind ik super leuk om te horen! Of stuur misschien zelfs een foto! Je kunt dat bijvoorbeeld doen op Instagram met @ecofoodlover. Eetsmakelijk alvast!

3 gedachten over “Gezond tussendoortje: Vegan bananenijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: