Zelf vegan Chai Latte maken

Sinds een aantal jaar is een vegan chai latte mijn favoriete drankje wanneer het minder mooi weer is. Maar stiekem kan ik het ook gewoon in de zomer drinken hoor en ik doe dit ook. Maar nu het weer regent en de truien uit de kast zijn gehaald, mag ik van mijzelf weer vaker genieten van een heerlijke vegan chai latte!

Wat ik merk is dat chai latte nog niet overal verkrijgbaar is en daarbij is een chai latte vaak 2x zo duur dan een “normaal” kopje koffie of thee. Uiteindelijk kan je door zelf een chai latte te maken (veel) geld besparen, hoeveel dit is kan je hieronder lezen. Wat ik zelf ook nog een fijne bijkomstigheid vind, is dat het ook duurzamer is om zelf een vegan chai latte te maken en mee te nemen in jouw (herbruikbare) thermosbeker. Genoeg redenen dus om zelf thuis een vegan chai latte te maken!

Deze site gaat binnenkort offline, maar gaat gelukkiger verder via een andere naam. Klik hier om op de vernieuwde site te komen!

Hoe maak je een chai latte?

Ik heb al zo vaak geëxperimenteerd om hét recept te vinden voor een chai latte. Dit is blijkbaar moeilijker dan ik dacht. Ik heb mijzelf zo vaak verheugd op een kopje wat achteraf te waterig of smaakloos was. Toen ik deze super makkelijke variant leerde maken, was ik gelijk enthousiast! Dit is de meest makkelijke variant die ik ooit heb geprobeerd en ik denk dat niemand dit kan laten mislukken (tenzij je een pan met melk laat aanbranden).

Wat heb je nodig?

  • 200 ml havermelk (of een andere plantaardige variant wat jij lekker vindt)
  • 1 tl speculaaskruiden

Wat moet je doen?

  1. Voeg de melk en speculaaskruiden toe aan een (klein) pannetje.
  2. Verwarm de melk en roer deze goed door.

Wat je ook kunt doen is de melk opwarmen in een melkschuimer en hier de speculaaskruiden aan toevoegen. Hiermee ontstaat er een lekkere schuimlaag.

Is dit nou echt makkelijker en goedkoper?

Ja, dat vind ik wel! Stel je voor dat je bij de Starbucks een chai latte gaat bestellen, sta je eerst in de rij voor de kassa en daarna wacht je voor de 2e keer voor het maken van jouw (heerlijke) bestelling (met misschien wel dat lekkere taartje wat jij daar in de vitrine zag staan). Optimistisch gezien loop je binnen 5 minuten de deur weer uit. Thuis had je wat melk met speculaaskruiden in een pannetje laten opwarmen en pak jij intussen je tas in. Ik weet wel wat ik sneller en effectiever vind.

En qua prijs dan? Bij de Starbucks betaal je voor Chai Latte Tall (wat dus een klein kopje is) 3,95 euro. Daar kan ik thuis bijna 2 liter chai latte van havermelk van maken!

Ben ik trouwens de enige die het ingewikkeld vind dat Starbucks werkt met het principe Groot, Groter, Grootst? Ik bestel altijd nog steeds met: 

“Mag ik een Chai Latte? De kleinste alsjeblieft!”

Laat jij weten als je deze super simpele Chai Latte heb gemaakt? Dat vind ik super leuk om te horen! Of stuur misschien zelfs een foto! Je kunt dat bijvoorbeeld doen op Instagram met @ecofoodlover. Eetsmakelijk (of drinksmakelijk?) alvast!

%d bloggers liken dit: