Gezond trifle recept

Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete nagerecht is, dan noem ik zonder twijfel dit trifle recept op. Ik heb dit recept geleerd toen ik 11 jaar oud was en heb het afgelopen jaren helemaal eigen gemaakt. Ik maak dit recept nog steeds meerdere keren per jaar. Iedereen die mij leert kennen zal vroeg of laat mijn trifle voorgeschoteld krijgen.

Deze site gaat binnenkort offline, maar gaat gelukkiger verder via een andere naam. Klik hier om op de vernieuwde site te komen!

Wat is er zo speciaal aan jouw trifle?

Dit trifle recept is fris én fruitig. Ook is hij een klein beetje gezond(er), dit hangt er natuurlijk wel vanaf welke ingrediënten jij gebruikt. Wil je een gezonde(re) versie maken? Lees dan hieronder hoe!

Hoe maak je een Trifle a la Fleur?

Het enige nadeel aan dit trifle recept is dat de trifle zo lekker is en dus snel op is (ik kan in 1 avond met gemak 3 porties eten). Hierdoor ben je bijna langer bezig met het maken van de trifle. Maar dat is natuurlijk bij meerdere gerechten zo.

Het leuke aan dit recept is dat je veel kunt variëren en dit recept dus meerdere keren kunt maken en elke keer een andere trifle hebt. Wat je kunt doen is namelijk de smaken van de limonade en yoghurt en het soort fruit aanpassen. Hierdoor creëer je de ene keer een citroentrifle en de volgende keer een frambozentrifle of zelfs een tropical-trifle. En ja, al die verschillende smaken heb ik gemaakt en zijn zo lekker!

Dit recept is genoeg voor 6-8 personen

Wat heb je nodig?

 • 1 pak (volkoren) eierkoeken
 • limonade (zero)
 • 0,5 liter magere yoghurt
 • 0,5 liter vruchten roomyoghurt
 • evt 200 ml (opgeklopte) slagroom
 • 3 porties fruit

Hoe moet je dit maken?

 1. Snijd het fruit in dunne plakjes en leg deze even aan de kant.
 2. Meng in een kom de magere yoghurt, roomyoghurt en eventueel de slagroom. Zet deze kom naast het fruit.
 3. Vul een diep bord met limonade en breek de eierkoeken in stukken.
 4. Pak de schaal waarin de trifle geserveerd in gaat worden.
 5. Pak het aantal stukken van de eierkoeken wat je nodig hebt voor 1 laag en leg deze voor ongeveer 3 seconden in de limonade. Doe dit niet te lang, anders zuigen ze te veel vocht op. Eventueel kunnen de stukken eierkoeken uitgeknepen worden, als er te veel vocht in zit.
 6. Leg de plakken op de kop in de schaal, dus met de limonade kant boven. Hierdoor kan de limonade door de eierkoek naar beneden zakken.
 7. Wanneer de hele bodem bedekt is met een eierkoeken, smeer je hier een (dunne) laag van het yoghurtmengsel op, zodat de eierkoeken niet meer zichtbaar zijn. 
 8. Leg op het yoghurtmengsel wat fruit verspreid over de laag.
 9. Herhaal de laatste 3 stappen tot alles op is.
 10. Versier de bovenkant van de trifle met overgebleven fruit.

Is dit recept gezond?

Dit trifle recept is op zichzelf niet per se gezond, maar ik geloof in een balans. Je mag gerust af en toe wat eten wat niet of minder gezond is. Wat je kunt doen om het recept gezonder te maken is gebruik te maken van volkoren eierkoeken, zero limonade (zonder calorieën), roomyoghurt met minste kcal en geen slagroom.

Door deze kleine vervangingen maak je de trifle al een stuk gezonder!

De trifle is trouwens prima 2-3 dagen afgesloten en gekoeld te bewaren in de koelkast!

Laat jij weten als je deze trifle heb gemaakt? Dat vind ik super leuk om te horen! Of stuur misschien zelfs een foto! Je kunt dat bijvoorbeeld doen op Instagram met @ecofoodlover. Eetsmakelijk alvast!

%d bloggers liken dit: